Det är farligt med passiv rökning!

Idag vet vi att det är ohälsosamt med passiv rökning. Passiv rökning leder till några dödsfall varje år. Det här är skrämmande att tänka på för det kan ju vara svårt att göra något åt det faktum att folk i ens omgivning röker.

e

Även om man får i sig passiv rökning utomhus så är den en fara och man kan utveckla passiv rökning symptom som man först inte ens märker. Detta är särskilt vanligt om man utsätts dagligen. Inte ens om man är i tredje hand går man säker.

Om någon röker och röken fastnar i kläder och tyger så kan den som sedan vidrör vid dessa tyger få i sig gifterna. På detta sätt kan små barn få i sig röken. Det här är något som fler borde bli medvetna om för det gör att man kan ifrågasätta om det borde vara lagligt att röka på allmän plats utomhus.

Flera undrar om e cigg är farligt för andra

Passiv rökning kan förhindras med e-cigg. e cigg ÄR inte farligt i jämförelse med vanliga cigaretter. Här slipper man ju passiv rökning barn och vuxna kan skadas av, och den som röker elciggen kommer inte att skada lungor. Detta leder inte till passiv rökning och det är ju bra.

Tänk på hur du påverkar andra

Många rökare bryr sig inte om effekterna av passiv rökning. Många rökare tycker att de är förföljda av andra ickerökare. De skulle säkert må bättre av en el-cigg.

Alla måste tänka mer på sin omgivning. Även produkter som parfym och kroppsvårdsprodukter kan störa andra. Det går bättre om man bara tänker till en extra gång. Har man allmänna lokaler är det extra viktigt att tänka till.

Man kan inte stå och röka precis i ingången om man vill motverka passiv rökning. Det hjälper ju inte andra direkt. Men även parfymallergiker och andra känsliga borde prioriteras mera.