Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Var noga när du desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Virus och bakterier finns i alla hem. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Ha alltid rätt skydd

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Detta måste du ha hemma. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handdesinfektionsmedel

Vet du vad ytdesinfektion är?

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.