Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan förbereda dig redan nu.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

En pandemi kräver extra god handhygien

Bakterier och virus smittar via händer. Vi rör ansiktet flera gånger om dagen. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Du kan bli smittad med annat än coronaviruset och är därefter ett mycket lättare offer och blir mycket sjukare om du drabbas.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men det minskar smittorisken.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Brukar du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.