Fungerar handsprit mot nuvarande pandemi?

Virus är många till antalet. Coronaviruset har en struktur som innebär att viruset har ett hölje. Då kan vi utrota det lättare. Men ska du använda dig av handsprit för att inaktivera viruset eller bör du se på någon annan form av desinfektion?

bakteriedödande

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Du ska alltid ha god hygien. Hygienfaktorn spelar en stor roll för din förmåga att stå emot sjukdomar.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Bakterier och virus har ofta en egen skyddsbarriär, tvål kan angripa den barriären på ett mycket effektivt sätt. Oftast räcker det med att använda vanlig tvål och vatten.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Handsprit är dock inte det bästa medlet vid desinfektion.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel har olika verkan. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Ta inte lätt på desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

antibakteriell

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Då får du ett komplett virusskydd.

Använd bakteriedödande produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? beställa handsprit Det är inte säkert att det är sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Det är inget vidare. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Man vet aldrig när man behöver den.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Vänta inte tills du upplever influensa symtom med noggrann handdesinfektion. De som redan tvättar händerna noga oroar sig inte över bristen på handsprit.

Alkoholfri handdesinfektion är mycket bättre än handsprit mot virus. Det finns massor av produkter som du kan använda vid en pandemi.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Alkohol kan slita mycket på händerna. Huden blir så torr att du får sår. Det kan göra väldigt ont.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har blivit en riktig storsäljare just nu. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.