Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Du vill inte vara utan handtvål just nu. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Lagren av handsprit tömdes snabbt. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Vi har känt till det länge.

Bli inte sjuk – använd handtvål

desinfektionmedel

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Det är viktigt att skölja händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Använd den också när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då blir det lättare att komma ihåg.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. sterilisering Använd handtvål på rätt sätt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. På alla platser som du kan komma på.