Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Så vet du att det är influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

handdesinfektion

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Corona dök upp i världen under våren 2020. Då ville många ha ett virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Du kan köpa det i pulverform också. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är inte så svårt. Köa inte för att köpa handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Prova att tvätta händerna istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Handtvätt är bättre än handsprit. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Bruka mycket tvål och ofta. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Gå inte på det. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är en start.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. antiseptisk tvål Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Det gäller alla. Du kan använda ytdesinfektion.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Oftast är det lika viktigt som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.