Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Myten om handsprit lever kvar. Flera virus är immuna mot handspriten. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Ha alltid tvål nära till hands.

cononavirus

Köp inte hem flera liter handsprit. ytdesinfektion Det är inget problem att det är slut. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Du kan ha på dig handskar också.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det ökar ditt virusskydd hemma. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.