Köp inte handsprit för handsprit fungerar inte mot coronaviruset

Virus dödas inte av handsprit, enbart bakterier och vården behöver handsprit till detta. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

Bloggprofiler och sajter påstår att handspriten fungerar mot mot coronaviruset.

En trovärdig förklaring levereras och sedan en provisionslänk till något apotek.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Handdesinfektion utan alkohol är däremot tillräckligt stark för att döda coronaviruset. Man kan köpa alkoholfri handdesinfektion på prisad.se och köpapris.se med flera.Där finns också antibakteriell handtvål för handtvätt och ytdesinfektion för desinfektion av ytor, dvs utan glycerin.

handtvål

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Desinfektionssprit är för svagt för att döda coronavirus. Professorn i klinisk bakteriologi, överläkare Agnes World vid Sahlgrenska akademin, säger:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Farligt att blanda sin egen handsprit

Blanda inte din egen handsprit med denaturerad T-sprit, blandningen fungerar inte mot Corona pandemin.

På nätet spridd recept hur man blandar egen handsprit av denaturerad T-sprit.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Recepten sprida utan eftertanke tom. av tidningar. T-Röd säljer som smör i solen.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Bakterierna som sitter på händerna som skydd mot virus dödas så det är fritt fram för coronaviruset.

Illaluktande T-sprit är inget man vill ha på huden. https://coronaviruset.info/ Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Desinfektionsmedel är slut i hela Sverige, vem kan leverera?

På några dagar tog handsprid, handdesinfektion och desinfektionsmedel slut i hela Europa. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

I hela Europa har desinfektionsmedel och handdesinfektion tagit slut. Hela EU har slut på tomflaskor, pumpar och sprayers. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Aktiva substanser till desinfektionsmedel är slutsålda.

Det som tillverkas i den takt det går att få flaskor, räcker inte till.

Det finns nätbutiker som säljer och tar betalat utan att ha varor på hyllan. Leveransen skall ske någon gång i framtiden, när är okänt. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

Ytdesinfektion och handdesinfektion är när detta skrivs slut i alla närbutiker och apotek. Coronavirusdödande handtvål är slut.

Utom dessa butiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Små företag som säljer direkt till konsument och andra företag. Okända för de flesta andra. Söker på Köpa Handdesinfektion i Google, ingen av företagen är på de första sidorna.
De som söker på Google skickas till butiker utan varor.