Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Att dricka läsk i blindo är kul. Det här är en aktivitet som du kan ordna med när det blir fest eller en vanlig vardag då något kul måste göras. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Det kan lika gärna vara CAMPIS som Pommac, alla känner inte skillnaden.

sodastream

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Det är kanske inte så viktigt ändå? Om det är en god läsk med fruktsmak så gör det väl detsamma om den heter Champis, tutti och frutti eller gott och sött…

Pommac är en klassisk smak

Många kan peka ut Pommac i blindtest. Det doftar en välbekant doft. Du kan uppleva smaken av Pommac på andra sätt än i en flaska.

Det går lika bra med läskkocentrat. Fruktis och champis är samma sak hos allt-fraktfritt.se.Aromhuset är som vanligt tillverkare.

Du väljer själv om du vill göra Pommac eller Champis. Du bestämmer. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Genom att anpassa mängden koncentrat kan du få olika smaker. Du kan också styra mängden kolsyra.

När det kommer till koncentrat är Aromhuset bäst. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. Stora tillverkare som Sodastream och AGA kan inte vara med för varuhusen kräver så låga priser att enda möjligheten är att använda billiga sötningsmedel och ingredienser.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De började att konkurrera med Aromhuset. När försäljningen etablerats bytte de till billiga råvaror och sötningsmedel.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. Läskkoncentratet spädes 1 + 7. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Fullpackad med smak

Om du börjar att göra eget smaksatt vatten hemma inser du snart hur gott det är. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Kanske är det rent av nyttigare än vanlig läsk? Detta oavsett smak.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. Först är sockret reducerat med 80%. För att absorbera resten av sockret tillsätter man vattenlösliga kostfibrer.

Förhållandet mellan frukt och juice fungerar på ungefär på samma sätt. Du vet väl att frukt också innehåller kostfibrer?

En Sodastream ger dig nästan oändliga möjligheter. Då kan du göra klassiska smaker som Pommac hemma. Jämför smakerna med ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. Smakmässigt har vi i Sverige haft flest varianter. Än idag är vi med i toppen. Men många aktörer är ju uppköpta idag.

För att göra sockerdricka mixar man smakerna päron och citron. Saturnus var först med detta. Smaken lever vidare genom Aromhuset.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Det är en fruktchampagne och läsk på samma gång. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Champis heter Fruktis som koncentrat.

Fruktsoda utan lime och citron är ingen fruktsoda Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. 7UP är inte alls samma sak.

Julmust är en annan typisk svensk, skummande svart läsk. Coca cola är världsledande inom Cola. Men Cuba Cola slog ut Coca Cola i blindtester.

Många använder Grape Tonic som drinkmix. Apoterarnes läsk kommer från tiden då all läsk såldes på apotek. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så kan du testa läsk hemma

Börja med att bjuda in några kompisar. Sätt på dem blindkavle. Du talar om att du kommer att bjuda på tre olika drickor. Säg läskens namn.

Det blir roligast om smakerna är lika. Nu häller du upp läsken. När alla har smakat så får de leverera sin dom.

Berätta facit när alla svarat. De flesta kan nog sätta Pommac men de andra smakerna blir det värre med. Låt alla som vill vara med. kolsyremaskin smaker Den som vinner kan få din hemmagjorda läsk.

Eller så skippar du testet och bjuder på Pommac och Champis. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!